Waarom Kiezen Zo Ontzettend Veel Mensen Voor Een Bed Leasen? Kun Je Dit Ook Doen Met Een Koudschuimmatras? Of Alleen Met Bepaalde Boxsprings?

Waarom Kiezen Zo Ontzettend Veel Mensen Voor Een Bed Leasen? Kun Je Dit Ook Doen Met Een Koudschuimmatras? Of Alleen Met Bepaalde Boxsprings?

waarom boxsprings leasen

Deze matrassen bestaan uit synthetisch polyurethaanschuim, dat als standaard of koudschuim kan worden verwerkt. Net als voorheen zijn er ook hier standaard schuimmatrassen voor bijvoorbeeld kinderen, waarvan het schuim de consistentie heeft van een vaatwassponsje. Koudschuim is veel elastischer, het wordt geproduceerd door koudschuim en het daaropvolgende persen van PUR-schuim. Wil jij weten welk matras je moet kiezen of ben je vooral benieuwd naar hoe je de beste keuze maakt uit alle aanbieders die beginnen met bed leasen? Lees dan snel verder.

Een koudschuimmatras kan van hoge kwaliteit zijn

Dit kan leiden tot zeer hoge kwaliteiten en is relatief goedkoop in de productie. Daarom zijn koudschuimmatrassen momenteel het meest gekocht en nemen ze een goede plaats in bij het testen van matrassen, niet in de laatste plaats vanwege de goede ligeigenschappen.

  • Op deze manier verdween de eens zo slechte reputatie van schuimmatrassen, die in eerdere edities niet erg duurzaam waren,. De kwaliteit van het moderne PUR-koudschuim is sterk verbeterd, vooral wanneer een hoge dichtheid en voldoende drukvastheid worden bereikt en er extra profielen en kanalen in de matrassen worden verwerkt.

Hoe kun je de nadelen van een koudschuimmatras compenseren

Dit kan een duidelijk nadeel van koudschuimmatrassen compenseren: Natuurlijk ademen ze slechter dan een veermatras. Toch blijven er kleine nadelen over. Het schuim kan mogelijk ontbranden bij een temperatuur van meer dan 400 °C door een kleine brandhaard (sigaret). De Ökotex Standaard 100 verbiedt chemische brandvertraging, alleen een vlamvertragende, extra coating vermindert het brandrisico. Het zou kunnen ontbreken in zeer goedkope producten.

Wat is een nadeel van een koudschuimmatras?

Een ander nadeel is de afnemende compressiehardheid in de loop van de tijd, maar een koeling of trogvorming is bij producten van hogere kwaliteit eerder niet te vrezen. Het draaien van de matras verlengt soms de levensduur van elke koudschuimmatras, die vaak zeer goed is ingedeeld (zeven zones).

Verenmatrassen zijn een ander soort matras

Verenmatrassen hebben een binnenstructuur van stalen veerkernen in verschillende vormen. De eenvoudigste en goedkoopste variant is de Bonnell-veren. Dit zijn getailleerde stalen veren die als een spiraal met elkaar verbonden zijn. Er zijn ook speciale vormen zoals eindeloze veren en zeer kleine lichtgewicht veerkernen, maar de meest gebruikte varianten zijn pocketveren en tonnen pocketveren.