Drie oplichtingen Studenten moeten vermijden

Drie oplichtingen Studenten moeten vermijden

Tijdens de overgang van de middelbare school naar de universiteit worden veel studenten en ouders geconfronteerd met collegegeldbetalingen, financiƫle steun en beursaanvragen en moeten ze vaak een nieuwe laptop of tablet aanschaffen. Dit zijn allemaal dingen die kunnen leiden tot oplichting als ze niet voorzichtig zijn.

  • Valse creditcardaanbiedingen – Studenten worden vaak gebombardeerd met creditcardaanbiedingen die cadeaubonnen en “gratis geld” beloven aan gekwalificeerde aanvragers die zijn goedgekeurd. Bovenop het feit dat dit mogelijk kredietproblemen zou kunnen veroorzaken, kunnen sommige deals een volledig nep-gimmick zijn om toegang te krijgen tot de persoonlijke informatie van de student. Doe je onderzoek naar die creditcardflyers, e-mails, promoties en mailers voordat je solliciteert. Het aanvragen van creditcard kun je ook online via betrouwbare sites doen.

  • Kamergenoot en huurfraude – In een poging om geld te besparen kiezen veel studenten voor huisvesting buiten de campus en beginnen ze online te zoeken naar de meest handige en goedkoopste optie. Wees altijd moe van online postings met extreem goedkope huur en hoogwaardige voorzieningen. Afbeeldingen zoeken met Google naar de onroerend goedfoto’s om te zorgen dat hetzelfde appartement niet op honderden andere sites wordt gepost. Pas ook op voor “nep-huisgenoten” die het land uit zijn, maar die vooraf een postwissel kunnen aanbieden.

 

  • Werkgelegenheidszwendel – In 2018 waren werkgelegenheidszwendel de grootste boosdoener voor oplichters van 18-25 jaar oude consumenten. Jobaanbiedingen kunnen direct naar school-e-mails worden verzonden, veelbelovende flexibele uren en een hoger dan verwacht loon. Het is niet nodig om een sofinummer via e-mail te sturen zonder precies te weten naar wie u het verzendt of zonder zelfs een formeel sollicitatiegesprek te hebben.

Zowel studenten als ouders moeten op deze dingen letten. Als je alvast op zoek bent naar een creditcard, dan kun je online wel debeste studentencreditcard vinden.